Lumilauta – mitä valinnassa tulee ottaa huomioon?

Oikeanlainen lumilauta valitaan käyttötarkoituksen, pituuden, painon ja taitotason mukaan. Laskijan monon koko vaikuttaa myös laudan valintaan. Lumilaudan pituuden ja leveyden valinnassa kannattaa hyödyntää asiantuntijan apua. Kokosimme muutamia vinkkejä juuri sinulle sopivan laudan valintaan. Aloita valintaprosessi käymällä vinkkimme läpi!

Laudan pituus ja malli

Lumilaudat voidaan jakaa yleislautoihin, vapaalaskulautoihin ja temppu- eli parkkilautoihin. Lumilaudan pohjan mukaan lajiteltuja tyyppejä on kolmea erilaista: rocker, camber ja flat. Lautatyypeistä rocker sopii parhaiten aloittelijalle, koska sillä on helppo oppia käännökset. Camber -lumilauta sopii laskettelukeskuksissa, ajetuissa rinteissä laskemiseen. Lautatyyppi on erinomainen tiukkoihin käännöksiin ja kovaan vauhtiin. Täydelliseen lumikontaktiin yltää flat -tyyppinen lumilauta. Lauta tarjoaa laskijalle vakautta ja helppoja käännöksiä sekä ilmavuutta hyppyihin.

Lumilaudan pituutta valitessa perussääntönä voidaan pitää laudan ulottumista pystyssä ollessaan laskijan olkapäiden ja silmien välille. Aloittelevan laskijan kannattaa valita lyhyempi lauta kuin esimerkiksi kokeneiden rinne- ja vapaalaskijoiden. Freestyle- ja parkkilaskuun sopii myös lyhyehkö lauta. Kurkkaa oheisesta taulukosta minkä pituinen lumilauta sinulle sopisi oman pituutesi mukaan.

Lumilaudan leveys määräytyy pitkälti laskijan kengän koon mukaan. Jäykkyyden valintaan taas vaikuttavat laskijan paino ja laskutapa. Jäykkä lauta sopii rinne- ja vapaalaskuun, koska lauta uppoaa syvemmälle lumeen ja tuo laskuun vakautta ja vauhtia. Löysemmällä laudalla pärjää paremmin parkkilaskussa.

Lumilauta messuilta mukaan!

Hanki ensi kauden lumilauta GoExpo Winteristä! Messuilla pääset kokeilemaan, mikä lumilauta sopii juuri sinulle. Asiantuntijat auttavat valitsemaan oikean lumilaudan merkin, mallin, pituuden ja käyttötarpeen mukaan. Pääset myös kokeilemaan uutuusmalleja aidossa, messuille rakennetussa rinteessä. Tuotteet lähtevät tapahtumasta mukaan messuhinnoin!

Vaikka lumilauta ei olisi tämä talven ostoslistalla, tule sovittamaan vaikkapa uusia monoja, siteitä, snoukkavaatteita, kypäriä, laseja sekä muita tarvikkeita. Lautailu kehittyy jatkuvasti ja uusimmat trendit löytyvät messuilta.

Kamapörssi

Tule tutustumaan Kamapörssiin! Kamapörssiin voi tuoda omia käytettyjä lasketteluvälineitä. Kamapörssistä löytyy edullisesti lasketteluvälineitä ja muita tarvikkeita niin perheen pienemmille, kuin myös aikuisille. Olit sitten ostamassa uutuusmalleja tai käytettyjä talviurheiluvälineitä, poikkea GoExpo Winteriin ja löydä sinulle sopivat varusteet! Tutustu Kamapörssiin täällä.

Liity GoExpo Winter -messuklubiin, jotta saat tapahtuman ajankohtaisimmat tarjoukset.

GoExpo Winter -messuklubiin