Vapaalaskuiltamat GoExpo Winterissä

Vapaalaskuiltamat valtaa Messukeskuksen GoExpo Winterin, jonka alueelle kohoaa komea Elämysalue ja Kino Pyhä -elokuvateatteri.

Vapaalaskuiltamat kokoaa vapaalaskuharrastajat yhteen käynnistämään talvea Messukeskukseen Helsinkiin lauantaina 3.11. Vapaalaskuiltamien alueella on Kino Pyhä elokuvateatteri, jossa näet kauden kovimmat leffat, sekä komea Elämysalue, jossa voit tutustua uutuusvälineisiin ja -varusteisiin. Ilta päättyy Lyömättömien keikkaan. Tutustu Vapaalaskuiltamien ohjelmaan alla. Kokeile myös koko kroppaa rentouttavaa Olutjoogaa Vapaalaskuiltamissa!

Messulipulla pääset seuraamaan Vapaalaskuiltamien ohjelmaa klo 10–19. Klo 19 jälkeen pääsy alueelle vain Vapaalaskuiltamien lipulla tai combo-lipulla.

PÄÄSYLIPUT

Combo-lippu: Vapaalaskuiltamat (3.11.) ja messut 34 €
Combo-lipulla pääset messuille kaikkina kolmena päivänä.
Osta lippu ennakkoon verkkokaupasta >>

Vapaalaskuiltamat lippu: 25 €
Myynnissä Messukeskuksen lipunmyyntikassalla la 3.11. klo 18-23, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty.

Ikäraja klo 19 jälkeen on 18 vuotta.

OHJELMASSA*

Bernhardinkoira Wäinö tavattavissa
Kahdeksan maan muotovalio, 9-vuotias Wäinö-bernhardilainen saapuu Vapaalaskuiltamien alueelle tuomaan terveisiä aidon vuoristorodun elämästä. Silittäminen on sallittua, kunhan sen tekee hellästi. Ethän avaa Wäinön kaulalla roikkuvaa tynnyriä!

Mikko Routala – Laskupäivän sään muutosten tulkitseminen vuoristossa
Sää- ja lumivyöryasiantuntija Mikko Routala kertoo, miten hän itse varautuu tulevien laskupäivien säähän ja sen muutoksiin päivän aikana.

Juho Lukkari ja Arto Majava – Patagonian tuntemattomat laskualueet
Vuoristo-opas Juho Lukkari ja vapaalaskija Arto Majava kertovat syyskuussa toteuttamastaan retkikuntamatkasta Patagonian tuntemattomille vuoristoalueille.

Hedvig Wessel ja Jan-Erik Blomberg – Olympiakumpareikosta vapaalaskun maailmankiertueelle
Yksi maailman kovimmista tämän päivän vapaalaskijoista, entinen olympiakumparelaskija Hedvig Wessel on noussut Freeride World Tourille nopeasti. Häntä haastattelee suomalaisen vapaalaskun legendoihin kuuluva Jan-Erik ”Blumi” Blomberg.

Anders Bergwall – Jäätiköiden muutos ilmastonmuutoksessa
Vuoristo-opaskouluttaja, vuoristo-opas Anders Bergwall on seurannut läheisesti jäätiköiden muutosta jo vuosikymmenten ajan. Hän kertoo havainnoistaan muun muassa Tarfalassa.

Lucas Stål Madison, Anttu Oikkonen & Arto Majava – Vapaalasku 2020-luvulla
Vapaalaskijat Lucas Stål Madison ja Anttu Oikkonen edustavat vuorilla liikkumisen nuorta sukupolvea, Arto Majava taas on kokeneemman kaartin rintamaa. Kolmikko keskustelee välineistä, varusteista ja niiden muutoksista villasta goretexiin.

Jani Ahvenainen – käsintehtyjen suksien tarina
Puuppolan Suksen Jani Ahvenainen valmistaa pajallaan piensarjoina huipputason puisia vapaalaskusuksia. Millä tavoin puu taipuu suksen muotoon – ja kestää vuosia?

Antti Autti, Enni Rukajärvi & Rami Hanafi – Svalbard Unplugged
Vapaalaskijat Antti Autti ja Enni Rukajärvi vierailivat Huippuvuorilla, jossa valokuvaaja ja ohjaaja Rami Hanafi seurasi kaksikon matkaa. Luvassa kiinnostava keskustelu vapaalaskusta, behind the scenes -materiaalia sekä uusi lyhytelokuva.

Vuoden paras lyhäri -finaali
Vuoden paras lyhytelokuva on vuosittainen kilpailu, jonka avoimeen karsintavaiheeseen voi jokainen vapaalaskija osallistua. Kisan voittaja arvoikkaine palkintoineen julkaistaan Vapaalaskuiltamien Elämysalueella lauantai-iltana.

Matthias Mayr – No Man´s Land
Vapaalaskijat Matthias Mayr ja Matthias Haunholder lähtivät Etelämantereella laskemaan vuorille, joilla kukaan ei ollut tiettävästi käynyt.

Lyömättömät
Vapaalaskuiltamat huipentuu Lyömättömien keikkaan. Hiihtokeskuksien keväthangilla selvää jälkeä tehnyt Lyömättömät on lupaus hyvistä juhlista.

*muutokset mahdollisia

 

Vapaalaskufestivaalit Facebookissa