4.11.2018 15:00 - 15:30 · GoShow-lava · Hyvinvointi

Ympärivuotinen juokseminen

Vaikka juoksu on ympärivuotinen laji on monille edelleen hankalaa lähteä ulos, kun ulkona on pimeää, kylmää ja märkää. Ympärivuotisen juoksun saloista ja vinkeistä keskustelemassa Helsinki Social Runnersin Joonas Laurila ja Simo Syrjäläinen.

Joonas Laurila on intohimoinen juoksija ja juoksuvaikuttaja, joka juoksee elääkseen. Juokseminen on hänelle tunnetila ja elämäntapa. Joonas on juossut aina, mutta todenteolla hän kiinnostui juoksusta, kun hänellä diagnosoitiin syöpä 18 vuotta sitten. Hän valitsi amputaation sijaan useat leikkaukset, minkä seurauksen hän joutui opettelemaan kävelyn uudestaan lähes nollasta ennen kuin pääsi kunnolla taas juoksemaan.

Juoksu on tunnetila, mitä voi hallita ja muokata. Se on keino rentoutua, purkaa turhautumista tai ylittää itsensä. Juoksuun liittyvän tunnetilan saavuttaminen ei kuitenkaan tapahdu vain juoksemalla vaan taustalla on kovaa työtä mahdollisimman taloudellisen tekniikan ja toiminnallisen sekä palautuneen kehon saavuttamiseksi ja oikeiden varusteiden löytämiseksi.

  • Aika: 4.11.2018 15:00 - 15:30
  • Paikka: GoShow-lava
  • Esiintyjät: Laurila Joonas, Syrjäläinen Simo