2.11.2018 13:00 - 13:20 · GoShow-lava · Lumilajit

Hae urheiluyläkouluun – Kasva ja kehity terveenä urheilijana

Pohjois-Haagan yhteiskoulun urheiluluokka ja liikunnanopettaja Juska Savolainen esittävät Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennus-demon. Huippu-urheilijavieraana alppihiihtäjä Andreas Romar keskustelemassa monipuolisten liikuntataitojen merkityksestä nuorelle urheilijalle.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) yläkoulut tukevat nuoren mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä terveenä urheilijana. Laadukas monipuolinen liikunnanopetus, yleisvalmennus ja lajiharjoitukset kouluviikon yhteydessä sekä Kasva urheilijaksi-oppisisällöt ja urheilua tukeva ilmapiiri tarjoavat hyvän kasvualustan urheilijalle. Verkostoyläkouluissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla opiskelee jo yli 2000 nuorta urheilijaa.
Urheiluyläkouluissa
• Nuoren urheilijan arki pyritään rakentamaan mahdollisimman toimivaksi hyvällä koulujen, kotien ja seurojen yhteistyöllä. Kouluviikon aikana n. klo 8-16 välillä oppilailla on n. 7-12 h liikuntaa ja urheilua.
• Lajiharjoitukset koulupäivän yhteyteen on järjestetty lajiliittojen ja seurojen kanssa tehtävällä yhteistyöllä.
• Urheiluyläkouluissa on käytössä Suomen Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennuksen oppisisällöt.
• Kasva Urheilijaksi-harjoituskirjoja hyödyntäen nuoret urheilijat opiskelevat mm. psyykkistä valmennusta, ravitsemusta, palautumista, elämänhallinta- ja opiskelutaitoja

Lisätiedot Urhean verkostoyläkouluista ja hakuohjeet:
http://www.urhea.fi/opiskelu/perusaste/

  • Aika: 2.11.2018 13:00 - 13:20
  • Paikka: GoShow-lava