Skip to content

GoExpo Winter mukana pelastamassa talvea

 

GoExpo Winter käy taisteluun talvien pelastamiseksi yhdessä Protect Our Winters -järjestön (POW) kanssa. Järjestö on osa kansainvälistä Protect Our Winters -liikettä, joka aktivoi talviurheilun ystäviä, niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä, toimimaan ilmastonmuutosta vastaan päivittäisessä elämässään.

Ilmastonmuutos etenee pohjoisessa ja vuoristoalueilla kaksi kertaa nopeammin kuin muualla maailmassa. Vauhti on jopa ennakoitua nopeampaa. Protect Our Winters on iloinen siitä, että GoExpo Winter haluaa tuoda esille kestävää talvimatkailua ja kannustaa talvilajien harrastajia sekä talviurheilualan yrityksiä entistä kestävämpään toimintaan. Monilla talviurheilun ystävillä olisi halua toimia vastuullisemmin, mutta he kaipaavat muistutusta ja käytännön vinkkejä. Siksi POW haluaa olla mukana GoExpo Winter -messuilla, kertoo Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

POW:n polku talvien pelastamiseen osoittaa suunnan kohti kestävää ja vähähiilistä yhteiskuntaa. Lue lisää ja katso, mitä meistä jokainen voi tehdä >> Yhdessä voimme pelastaa talvet!

GoExpo Winterin lipputuloja ohjataan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön POW:n kautta. Myynnissä on erillinen POW-lippu. Jokaisesta myydystä lipusta lahjoitetaan euro kohteelle ja  lisäksi Messukeskus lahjoittaa POW:lle lipputuottoja vastaavan määrän tukea.

Osta POW-lippu GoExpo Winteriin

Lumileikit osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä

Protect Our Winters (POW) Finland käynnistää perjantaina 15.11. GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä. Kampanjan tarkoituksena on kerätä vetoomukseen 20 000 nimeä ja toimittaa se kulttuuriministeri Hanna Kososelle. Lumileikit ovat jo osa Suomen elävän perinnön kansallista luetteloa, ja Suomen hallitus voi halutessaan tehdä tämän pohjalta ehdotuksen Unescon aineettoman maailmanperinnön luetteloon.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Reima ja Ruka. Ruka on tehnyt vastuullisuustyötä ympäristön hyväksi jo yli vuosikymmenen.

Lue lisää