Hiihtokeskus – monipuolinen lomanviettopaikka kaikenikäisille

Hiihtokeskus tarjoaa mahtavia ajanviettomahdollisuuksia niin arki-iltoihin kuin erikseen suunniteltuun lomaankin. Suurimmissa paikoissa laskemisen lisäksi on mahdollista harrastaa myös muita sporttilajeja, viettää aikaa luonnon keskellä tai ottaa kunnon irtiotto arkeen after skin merkeissä.

Pienemmät hiihtokeskukset puolestaan pystyvät kilpailemaan hyvällä sijainnilla ja mutkattomalla meiningillään. Täällä voit rauhassa keskittyä siihen, mikä on olennaista.

Hiihtokeskuksien kysyntä mm. lomanviettopaikkana pitää edelleen pintansa ja siksi pelkästään Suomesta löytyykin yli 60 hiihtokeskusta, joissa voit harrastaa monipuolisesti, niin laskettelua, lautailua, kuin muitakin lumilajeja.

Jos pitäisi valita Suomen suosituin hiihtokeskus tehtävä olisi vaikea, sillä tarjonta on hyvin laaja ja jokaiselle harrastajalle löytyy varmasti oma suosikki. Mikä sitten olisi hyvä mittari siihen, millainen on hyvä hiihtokeskus? Ratkaiseeko sen rinteiden lukumäärä, rinnekilometrit, hissityypit vai yksikertaisesti hinta ja helppo matka?

Tämän päätät sinä ja GoExpo Winterissä pääsetkin tutustumaan sekä isompiin että pienempiin hiihtokeskuksiin.

Tule mukaan messuille ja löydä sinulle mieluisin hiihtokeskus!

OSTA LIPUT

 

Löydä sinulle sopivin hiihtokeskus – mukana messuilla 2018

Serena

Espoon Hiihtokeskus Serenan Skistä löydät Etelä-Suomen siisteimmät rinteet! Rinteet sopivat kaikille taaperosta vaariin ja taitajasta aloittelijaan.

Street -rinteistä löydät sopivan tasoisia haasteita niin huipuille kuin myös aloitteleville temppulaskijoille. Hiihtokeskuksen lisäksi Serenasta löytyy myös ympäri vuoden auki oleva sisävesipuisto. Kauempaa tuleville majoitusvaihtoehtoja löytyy sekä mökeistä että lähellä sijaitsevista hotelleista.

Rinteitä Serenasta löytyy 7. Rinteiden korkeusero on 60 m ja pituudet noin 300-400 m. 

Serena.fi

Salla

Sallan hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin.

Salla on täynnä seikkailua ja sallassa keskitytkin jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun.

Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS –kilparinne.

Rinteitä Sallan hiihtokeskuksesta löytyy 15 ja suurin korkeusero on 230 metriä. Pisin rinne on 1300 metriä.

ski.salla.fi

Syöte

Suomen eteläisin tunturialue on Syöte, josta löytyy myös Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen hiihtokeskukset.

Iso-Syötteen ”eturinteet” ovat yli kilometrin mittaisia, leveitä ja mukavasti viettäviä. Näissä rinteissä viihtyvät hiljattain lajin aloittaneet ja harrastelijat. Kokeneemmille löytyy haastavammat sporttirinteet ja lapsille oma Lumimaa. Pikku-syötteeltä löydät 9 rinnereittiä, joista löytyy niin lapsille sopivia kuin offareitakin etsiville.

Iso-Syötteellä rinteitä on 17 ja Pikkusyötteellä päärinteitä on 4. Suuri osa laskettelureiteistä ovat yli kilometrin mittaisia.

Syöte.fi

Ruka

Ruka on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista, ja yhä useampi Rukan kävijä on tutustunut myös Kuusamon kauniisiin luontokohteisiin.

Rukalla aidon hiihtokeskuksen henki on säilynyt ja voit viettää valkoisen hiihtoloman kuten hiihtäjät jo 60 vuotta sitten. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Laskupäiviä Ruka tarjoaa keskimäärin 200 vuodessa.

Rinteitä rukalla on 35 ja hissejä yli 20. Monipuolisten rinnevaihtoehtojen lisäksi Rukalta löydät myös välirinteet, jotka ovat usein ruuhkattomia.

ruka.fi

 

Saariselkä

Euroopan pohjoisin hiihtokeskus Saariselkä on yksi keskus, joka sisältää kaksi tunturia.

Saariselkä on lumivarma hiihtokeskus, joka on rakennettu Kaunispään ja Iisakkipään rinteille. Rinteet sopivat kaikentasoisille laskijoille.

Uudistettuja paikkoja Saariselällä ovat kilometrin mittainen Freestyle Park Kaunispään puolella ja uusi tekniikkaharjoittelualue aivan Sport Bistro Pilkun läheisyydessä.

Saariselältä löydät yhteensä 15 rinnettä, joista 7 ovat valaistuja. Pisin rinne on 1800 metriä ja suurin korkeusero on 180 metriä

Saariselkä.fi

Tahko

Tahkon monipuoliset rinteet samoin kuin hyvin hoidettu latuverkosto vetävät puoleensa joka talvi tyytyväistä hiihtokansaa – junioreista senioreihin. Kun talvilomasi on lähellä, lähellä on lumikin.

Tahkon huipulle vie 15 hissiä. Kaksi neljän hengen tuolihissiä löytyy ns. eturinteiltä Vauhtirinteen ja Kilparinteiden välistä sekä Panorama-, Hallelujah- ja Auringonlasku-rinteiden välistä. Turvallista lumihupia on tarjolla tietysti myös kaikkein pienimmille, esimerkiksi Tahkonrinteiden hiihtokoulun järjestämänä.

Tahkolla on 24 rinnettä ja 15 hissiä. Pisimmät mäet ovat yli kilometrin mittaisia ja korkeuseroa löytyy jopa 200 metriä.

tahkorinteet.fi

Vuokatti

Vuokatinrinteillä koko perhe nauttii laskemisen riemusta huolella hoidetuissa rinteissä.

Vasta-alkajat saavat tärkeitä onnistumisia helpoissa Tenavarinteissä. Tosilaskijoille haasteita tarjoaa olympiakriteerit täyttävät SuperPipe ja SlopeStyle-rinne sekä FIS-luokiteltu Olympiakatti.

Vuokatista löydät 13 rinnettä ja yhdeksän hissiä sekä Suomen ainoan lumilautatunnelin.

vuokatti.fi

Kasurila

Koko perheen huippupaikka hiihtokeskus Kasurila sijaitsee Pohjois-Savossa Siilinjärvellä.

Kasurilan Hiihtokoulu valittiin Vuoden Hiihtokouluksi 2008.ja hiihtokoulussa on 35 hiihdonopettajaa, jotka ovat kaikki suorittaneet Suomen Hiihdonopettajat Ry SHORY:n koulutuksen.

Kasurilasta löytyy 9 rinnettä ja niiden korkeuserot ovat 86-102 metrin välillä. Hissejä kasurilassa on 4.

kasurila.com

 

Swinghill

Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitsee leikkisästi Espoon Chamonixi itseään nimittävä hiihtokeskus Swinghill.

Nuuksion vierailuun kannataakin yhdistää myös vaellukset ja retket kauniissa kansallispuistossa. Oman valaistun kuntoradan lisäksi Swinghillistä on yhteys Nuuksion lähes 100 kilometriä kattavaan latuverkostoon.

Rinteitä Swinghillistä löydät 3, joista kaikki ovat valaistuja. Pisin rinne on 450 metriä ja suurin korkeusero on 75 metriä.

Swinghill.fi