Kansainväliset hiihtokeskukset suomalaisten suosiossa

Kotimaisten hiihtokeskusten lisäksi suomalaiset matkustavat mielellään lumen, upeiden maisemien ja hyvän ruoan perässä esimerkiksi Ruotsiin, Keski-Eurooppaan ja Japaniin nauttimaan hiihtokeskusten antimista.

GoExpo Winterissä pääset tutustumaan myös kansainvälisiin hiihtokeskuksiin. Mukana on herkullinen kattaus Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan hiihtokeskuksia! Kurkkaa alta etukäteen miltä esimerkiksi Ruotsissa sijaitseva Åren hiihtokeskus, Itävallassa sijaitseva St.Johann -hiihtokeskus ja Norjan Trysil näyttävät. Lisäksi matkatoimistojen mukana pääset suunnittelemaan laskureissuja erikoisemmillekin puutereille, kuten Georgiaan ja Andorraan tai maastohiihtomatkoja Italiaan, Sveitsiin ja Itävaltaan.

Pohjoismaiden hiihtokeskukset

Åre

Skandinavian suurin hiihtokeskus Åre sijaitsee Jämtlandissa, Ruotsissa. Åre tarjoaa laskijoille monipuoliset palvelut, suuren määrän eri tasoisia rinteitä sekä modernit hissit. Hiihtoalue muodostuu kolmen keskuksen yhteenliittymästä. Keskukset ovat Duved/Tegefjäll, Åre By ja Björnen. Yksi lippu oikeuttaa laskemaan yhteensä 111 rinteessä.

Keskuksesta löytyy yhteensä 90 rinnettä, joista pisin on 6 500 metriä. Suurin korkeusero on 890 metriä. Hissejä hiihtoalueella on yhteensä 41 kappaletta.

Tutustu Åreen
Hiihtokeskus Åre

© SkiStar

Sälen

Ruotsissa sijaitseva Sälen -hiihtokeskus on loistava talvikohde etenkin perheille. Neljästä hiihtokeskuksesta koostuva Sälen on rinteiden ja hissien lukumäärältään Ruotsin suurin. Alueen hiihtokeskukset ovat Lindvallen, Högfjället, Hundfjället ja Tandådalen. Kohde sopii hyvin perheille helppojen ja loivien rinteidensä ansiosta. Sälen sijaitsee neljän tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta.

Hiihtokeskuksesta löytyy yhteensä 102 rinnettä ja 88 hissiä. Pisin rinne on jopa 10 000 metriä ja korkeusero 303 metriä.

tutustu säleniin
Hiihtokeskus Sälen

© SkiStar

Vemdalen

Hiihtokeskus Vemdalen koostuu kolmesta, toisistaan 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevasta hiihtokeskuksesta. Keskukset ovat Björnrike, Vemdalskalet ja Klövsjö/Storhogna. Kohteeseen on Tukholmasta viiden tunnin ajomatka. Suurin osa keskuksen majoituksista sijaitsee lähellä rinteitä ja hissejä. Hiihtokeskuksista Björnrikessä on suuri lapsille suunnattu lasku-alue. Vemdalen on tunnettu hyvästä palvelustaan.

Hiihtokeskuksen pisin rinne on 2300 metriä pitkä. Rinteitä on yhteensä 58 ja hissejä 35. Suurin korkeusero on 470 metriä.

Tutustu Vemdaleniin

© SkiStar

Hammarbybacken

Hammarbybacken-hiihtokeskus sijaitsee aivan Tukholman kupeessa, vain 15 minuutin ajomatkan päässä. Kohde toimii tukholmalaisten lähimäkenä, jossa riittää tekemistä vuoden ympäri. Talviurheilun lisäksi Hammarbybacken tarjoaa tekemistä kesäisin esimerkiksi alamäkipyöräilystä nauttiville. Hammarbybackenissa järjestettiin paripujottelun maailmancup-kilpailu helmikuussa 2016.

Hammarbybackenissa on 5 rinnettä, joista pisin on 750 metriä. Suurin korkeusero on 93 metriä ja hissejä keskuksessa on 4 kappaletta.

Tutustu Hammarbybackeniin

© SkiStar

Hemavan ja Tärnäby

Hemavan ja Tärnäby –hiihtoalue sijaitsee Ruotsissa, aivan Norjan rajan tuntumassa. Keskukset ovat vajaan 20 kilometrin päässä toisistaan, eivätkä ole hissiyhteydessä toisiinsa. Hiihtobussit kuitenkin kuljettavat laskijoita kätevästi rinteestä toiseen tarpeen tullen.

 

Hiihtoalueella on yhteensä 45 rinnettä ja 14 hissiä. Alueen pisin rinne on 1850 metriä ja suurin korkeusero 665 metriä.

Tutustu Hemavan-Tärnäbyyn

© Hemavan Alpint AB

Trysil

Trysil on Norjan suurin ja suosituin hiihtokeskus. Trysilsfjellet-tunturin ympärille levittyvä keskus on vain reilun kahden tunnin ajomatkan päässä Oslosta. Poikkeuksellista tässä hiihtokeskuksessa on sen pitkä laskukausi – rinteillä voi lasketella aika lokakuun lopulta toukokuun alkuun asti. Lisäksi hiihtokauden aikana lasketteleville on voimassa lumilupaus. Lumilupaus oikeuttaa rahojen takaisin saamiseen, mikäli lunta ei ole.

Hiihtokeskuksessa on yhteensä 68 rinnettä ja 30 hissiä. Suurin korkeusero on 685 metriä ja pisin rinne 5400 metriä.

Tutustu Trysiliin
Hiihtokeskus Trysil

© SkiStar

Hemsedal

Monipuolinen Hemsedal-hiihtokeskus sijaitsee keskellä Norjan tuntureita. Hiihtoalue on maastoltaan Norjan haastavimpia mutta tarjoaa myös kokemattomammille tekemistä monipuolisen tarjontansa vuoksi. Aloittelijatkin pääsevät kehittämään taitojaan omalla alueellaan tunturin juurella. Lumilautailijat pääsevät testaamaan taitojaan yhdellä Euroopan arvostetuimmista lumiparkeista, josta löytyy paippeja, reilejä ja bokseja.

Hemsedal tarjoaa laskijoille yhteensä 50 rinnettä ja 20 hissiä. Suurin korkeusero on 830 metriä ja pisin rinne 6000 metriä.

Tutustu Hemsedaliin
Hiihtokeskus Hemsedal

© SkiStar

Keski-Euroopan hiihtokeskukset

Zell-Am See Kaprun

Hiihtokeskus Zell-Am See sijoittuu Itävaltaan, Alppien juureen. Yhdessä hiihtokylä Kaprunin kanssa se muodostaa Europa Sport-hiihtoalueen. Läheinen Kitzsteinhornin jäätikkö ja lähes 60 rinnettä tarjoavat talviurheilijalle runsaasti tekemistä upeissa maisemissa. Maisemasta tekee persoonallisen kaunis Zell-järvi, jonka ympärille Alpit kohoavat.

Kohteessa on 57 rinnettä ja 54 hissiä. Pisin rinne on jopa 8000 metriä pitkä ja korkeusero 1242 metriä.

Tutustu kohteeseen

© Schmittenhöhebahn AG

Kitzbühel

Kitzbühelin hiihtokeskus kuuluu Itävallan ja Alppien suosituimpiin hiihtokohteisiin. Maailman kauneimmaksi vuoristokaupungiksi kutsuttu Kitzbühel tarjoaa vierailijoilleen upean vanhan keskustan värikkäine taloineen. Hiihtokeskus on tunnettu legendaarisesta Hahnenkamm-rinteestä, jossa järjestetään joka vuosi syöksylaskun maailmancupin osakilpailu.

Kitzbühelissä on 70 rinnettä, joista pisin on 6760 metriä. Korkeusero on jopa 1200 metriä ja hissejä alueelta löytyy 53 kappaletta.

Tutustu Kitzbüheliin

© Kitzbühel Tourism

St. Johann

St. Johann –hiihtokeskus Tirolissa, Itävallassa tarjoaa talviurheilulajien harrastajille upeat maisemat, rinneravintoloita ja hyvin hoidetut rinteet. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat hotelleista mökkeihin. Alueella on vaivatonta liikkua maksuttomien hiihtobussien avulla.

 

Alueella on 22 rinnettä ja 17 hissiä. Suurin korkeusero on 945 metriä. Lisäksi keskuksesta löytyy kolme lapsille tarkoitettua laskualuetta.

Tutustu St. Johann -hiihtokeskukseen

© SkiStar

Bad Gastein

Gastein-laaksossa sijaitsee Itävallan ihastuttavin hiihtokohde Bad Gastein. Hiihtokeskuksesta löytyy pitkiä rinteitä, moderni hissijärjestelmä, viisi hissijärjestelmää sekä modernit ja mukavat hotellit. Bad Gasteinista löytyy myös lämpimiä lähteitä, jotka tekevät kohteesta myös yhden harvoista aidoista kylpyläkohteista Euroopassa.

Bad Gasteinissa on 70 rinnettä ja 16 hissiä. Alueen pisin rinne on jopa 12 000 metriä ja korkeusero huimat 1500 metriä.

Tutustu Bad Gasteiniin

© STS Alppimatkat

LAAX

LAAXin keskus Sveitsin Graubündenissa tarjoaa loistavat laskumahdollisuudet kaikentasoisille laskijoille. Hiihtokeskus on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi Sveitsin houkuttelevimmista kohteista, jota ruuhkat eivät kuitenkaan häiritse. LAAX on Sveitsin suurin yhtenäinen hiihtoalue, joka koostuu kolmesta hissilipun yhdistämästä alppikylästä: Laaxista, Flimsistä ja Falerasta. Yli 70% keskuksen rinteistä sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa, joten lumen määrä jo alkukaudesta on runsas.

 

Kohteessa on yhteensä 58 rinnettä ja 29 hissiä. Pisin rinne on huimat 17 000 metriä pitkä ja korkeusero 1918 metriä.

Tutustu kohteeseen

© Weisse Arena Gruppe

Arosa-Lenzerheide

Arosa-Lenzerheide on lumivarma hiihtokeskus Sveitsin Alpeilla. Hiihtokeskus sijoittuu Sveitsin Graubündeniin suureen laaksoon, jonka molemmille puolille jakautuneet mukavat rinteet muodostavat yhteensä 155 rinnekilometriä. Hiihtoalueelta löytyy myös FIS-luokiteltuja vauhdikkaita kisarinteitä. Aurinko paistaa hiihtokeskuksessa aamuisin ja iltaisin ja alueella on mukavasti laskettavaa kaikille taitotasoille. Keskus on loistava kohde etenkin harrastajatason taidoilla varustetulla laskijalle, sillä alueelta löytyy selkeästi eniten helppoja ja keskitason rinteitä.

Keskuksen pisin rinne on 11 000 metriä ja suurin korkeusero 1350 metriä. Rinteitä löytyy 65 ja hissejä 51 kappaletta.

Tutustu Arosa-Lenzerheideen

© Lenzerheide Marketing und Support AG

Engadin St. Moritz

St. Moritz on Sveitsin Graubündenin timantti. Hiihtokeskus kylpee auringossa yli 300 päivää vuodessa. Engadin laaksossa sijaitseva kohde koostuu kolmesta päähiihtoalueesta, sekä kahdesta hieman kauempana sijaitsevasta pienemmästä hiihtoalueesta. St. Moritz on lumivarma ja monipuolinen laskettelukohde, joka soveltuu etenkin haastavista laskuista nauttivalle talviurheilijalle.

Kohteessa on 88 rinnettä ja 24 hissiä. Keskitason rinteitä on runsaasti, noin 70 % kaikista rinteistä. Kohteen pisin rinne on 8000 metriä ja suurin korkeusero 1337 metriä.

Tutustu St. Moritziin

© St. Moritz Tourismus

Japanin hiihtokeskukset

Japanin pohjoisimman pääsaaren Hokkaidon hiihtokeskukset ovat loistavia paikkoja puuterilumen ja off-pisteiden lasketteluun, eikä rinnetarjonnassakaan ole valittamista. Elämysmatkat reissaa Hokkaidolla useassa kohteessa tänäkin vuonna: Ape Majava luotsaa asiakkaita Hokkaidon maastoissa yli kolmen viikon ajan ja Antti Autti ja Jussi Räsänen pitävät Onsen Tourin päämajaa pystyssä keskellä kylmintä Hokkaidoa Asahidakessa. Elämysmatkojen asiakkaiden kestosuosikki ja viikkokohteena toimiva Niseko on yksi tunnetuimmista keskuksista Hokkaidon lounaisrannikolla. Tämän kauden uutuutena on Perttu Sirénin löytö Tomamu, joka toimii kohteena koko perheelle laskuhaluista riippumatta, tarjolla on kaikkea kissahiihdosta perheen pienempien pulkkamäkeen. Hokkaidolta on GoExpossa tavattavissa Tomamun, Rusutsun ja Nisekon edustajat – Tutustu kohteisiin alla!

Tomamu

Tomamu sijaitsee Pohjois-Japanissa Hokkaidossa. Laskettelukeskus yhdistää taitavasti koko perheelle sopivia rinteitä ja haastavampaa, kuuluisaa Japanilaista takamaastoa. Lumivarmana kohteena alueen lumimäärä liikkuu vuosittain 8-10 metrin tienoilla. Keskuksessa on tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten lumikelkkailua, maastohiihtoa, lumikenkäilyä ja koiravaljakkoajeluja. Tomamussa majoitutaan lähelle rineitä ja kaikki tarpeellinen löytyy kävelymatkan päästä.

 

Tomamussa on 28 rinnettä ja 11 hissiä. Korkeuseroa löytyy 699 metriä.

Tutustu Tomamuun

Niseko

Nisekon monipuolinen laskettelukeskus sijaitsee Yotei-tulivuoren juurella. Hokkaidon suurin keskus houkuttelee paikalle laskijoita ympäri maailmaa. Hiihtoalue koostuu neljän keskuksen erinomaisista rinteistä ja tarjoaa myös haastetta kokeneille laskijoille koskemattoman takamaaston ansiosta. Japaninmereltä tasaisesti alueelle saapuva kuiva ja kevyt lumi takaa hyvän laskupohjan. Poikkeuksellisesti Nisekossa rinteiden ulkopuolella laskeminen on sallittua.

Laskettelukeskuksessa on 34 rinnettä ja 38 hissiä. Suurin korkeusero on 900 metriä ja pisin rinne 5600 metriä.

Tutustu Nisekoon

Rusutsu

Rusutsun runsasluminen hiihtokeskus tarjoaa laskijoille maailmanluokan puuteri- ja metsälaskut. Hokkaidon saarella sijaitseva kohde soveltuu niin perheille kuin puuterilunta metsästäville, metsälaskuja rakastavalle laskukonkarille. Keskimääräinen lumimäärä kausittain ulottuu 13 metriin. Lumi on kuivaa ja ilmavaa, eikä siksi hidasta vauhtia syvänkään lumen kohdissa. Keskuksen puiden reunustamat rinteet pidetään erinomaisessa kunnossa.

Rusutsussa on 37 rinnettä ja 18 hissiä.

Tutustu Rusutsuun

© 2018 BookingSuite