Skip to content

Laskettelukeskukset Suomi – Löydä suosikkisi!

GoExpo Winter -tapahtuma esittelee kotimaiset ja ulkomaiset laskettelukeskukset! Mukana on keskuksia sekä Suomesta, Keski-Euroopasta, että eksoottisesta Japanista. Laadukas latuverkosto ja upeat maisemat tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa luonnon keskellä, ja lisäksi laskettelukeskusten yhteydessä on tarjolla paljon erilaisia elämyspalveluita, kuten huskysafareita, moottorikelkkailua, pulkkamäkiä ja retkiluistelua.

Pysytkö talvilomallasi kotimaassa vai lähdetkö kokeilemaan esimerkiksi Itävallan Kaprunia, Japanin Nisekoa tai Sveitsin LAAXia?

Tutustu myös kansainvälisiin laskettelukeskuksiin

Hiihtokeskukset Suomi

Löydä sinulle sopivin Suomen laskettelukeskus – mukana messuilla 2019

Syöte

Suomen eteläisin tunturialue on Syöte, josta löytyy myös Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen hiihtokeskukset.

Iso-Syötteen ”eturinteet” ovat yli kilometrin mittaisia, leveitä ja mukavasti viettäviä. Näissä rinteissä viihtyvät hiljattain lajin aloittaneet ja harrastelijat. Kokeneemmille löytyy haastavammat sporttirinteet ja lapsille oma Lumimaa. Pikku-syötteeltä löydät 9 rinnereittiä, joista löytyy niin lapsille sopivia kuin offareitakin etsiville.

Iso-Syötteellä rinteitä on 17 ja Pikkusyötteellä päärinteitä on 4. Suuri osa laskettelureiteistä ovat yli kilometrin mittaisia.

Syöte.fi

Ruka

Ruka on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista, ja yhä useampi Rukan kävijä on tutustunut myös Kuusamon kauniisiin luontokohteisiin.

Rukalla aidon hiihtokeskuksen henki on säilynyt ja voit viettää valkoisen hiihtoloman kuten hiihtäjät jo 60 vuotta sitten. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Laskupäiviä Ruka tarjoaa keskimäärin 200 vuodessa.

Rinteitä rukalla on 35 ja hissejä yli 20. Monipuolisten rinnevaihtoehtojen lisäksi Rukalta löydät myös välirinteet, jotka ovat usein ruuhkattomia.

ruka.fi

 

Saariselkä

Euroopan pohjoisin hiihtokeskus Saariselkä on yksi keskus, joka sisältää kaksi tunturia.

Saariselkä on lumivarma hiihtokeskus, joka on rakennettu Kaunispään ja Iisakkipään rinteille. Rinteet sopivat kaikentasoisille laskijoille.

Uudistettuja paikkoja Saariselällä ovat kilometrin mittainen Freestyle Park Kaunispään puolella ja uusi tekniikkaharjoittelualue aivan Sport Bistro Pilkun läheisyydessä.

Saariselältä löydät yhteensä 15 rinnettä, joista 7 ovat valaistuja. Pisin rinne on 1800 metriä ja suurin korkeusero on 180 metriä

Saariselkä.fi

Levi

Kittilässä sijaitsevan Levin monipuoliset rinteet samoin kuin laaja latuverkosto vetävät puoleensa joka talvi tyytyväistä hiihtokansaa – junioreista senioreihin.

Levillä pääsee nauttimaan laskettelun lisäksi muista talviaktiviteeteista, sillä tarjolla on 230 km maastohiihtoon tarkoitettuja hiihtolatuja, yli 20 km talvikävelyreittejä ja 886 km moottorikelkkareittejä. Vaihtoehtoja löytyy lisäksi leijahiihdosta lumikenkäilyyn Lapin luonnossa.

Levillä on 43 lasketteluun tarkoitettua rinnettä, joista 17 on valaistu. Suurimman rinteen korkeusero on 325 metriä ja pisimmän rinteen pituus on 2500 metriä.

 

LEVI.FI

Serena

Espoon Hiihtokeskus Serenan Skistä löydät Etelä-Suomen siisteimmät rinteet! Rinteet sopivat kaikille taaperosta vaariin ja taitajasta aloittelijaan.

Street -rinteistä löydät sopivan tasoisia haasteita niin huipuille kuin myös aloitteleville temppulaskijoille. Hiihtokeskuksen lisäksi Serenasta löytyy myös ympäri vuoden auki oleva sisävesipuisto. Kauempaa tuleville majoitusvaihtoehtoja löytyy sekä mökeistä että lähellä sijaitsevista hotelleista.

Rinteitä Serenasta löytyy 7. Rinteiden korkeusero on 60 m ja pituudet noin 300-400 m. 

Serena.fi

Salla

Sallan hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin.

Salla on täynnä seikkailua ja sallassa keskitytkin jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun.

Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS –kilparinne.

Rinteitä Sallan hiihtokeskuksesta löytyy 15 ja suurin korkeusero on 230 metriä. Pisin rinne on 1300 metriä.

ski.salla.fi

Pyhä

Pyhä sijaisee keskellä Lappia Pelkosenniemen kunnassa, lähellä Rovaniemeä ja Kemijärveä. Pyhä on valittu vuonna 2017 vuoden hiihtokeskukseksi.

Pyhän rinteitä lumetetaan lumitykkien lisäksi myös perinteisillä lumiaidoilla, mikä mahdollistaa laadukkaan ja pehmeän laskettelukokemuksen. PyhäExpress tuolihissi kuljettaa laskijat tunturin huipulle, josta voi laskea viittä erilaista rinnettä, jotka sopivat aloittelijoista aktiivihiihtäjille.

Pyhällä on 15 rinnettä ja 9 hissiä. Pisin rinne on 1800 metriä ja suurin korkeusero 280 metriä. Tunturin huippu on 500 metrin korkeudessa.

pyhä.fi

Suomutunturi

Huippuluokan rinteet yhdistettynä ruuhkattomaan palveluun. Koe aito Lappi Suomutunturilla.

Suomutunturin tuulensuojaisia rinteitä ei turhaan tituleerata maamme parhaimmistoon. Tarjolla on paljon monipuolista laskettavaa kaikentasoisille laskijoille aina helposta vihreästä haastavaan mustaan. Syksyllä 2016  Suomutunturi sai FIS GS -luokituksen Suomen eteläisimpinä laskettelukeskuksena.

Suomutunturilta löytyy yhteensä 10 rinnettä. Pisin rinne on 1 700 metriä ja suurin korkeusero on 240 metriä.

suomutunturi.fi

Koli

Kolin kansallispuiston kupeessa laskijaa odottaa Ukko-Kolin hiihtokeskus. Koettavissa on eteläisen Suomen haastavimmat ja koko perheelle hupia tarjoavat rinteet.

Ukko-Kolin rinteet sijaitsevat Kolin kansallispuistossa Break Sokos Hotel Kolin vieressä. Jos majoitut Break Sokos Hotel Kolilla, pääset kätevästi suoraan ulko-ovelta Ukko-Kolin rinteisiin! Ukko-Kolilta löydät mm. Ukko-Kolin mustan, jota monet pitävät haastavimpana rinteenä Suomessa.

Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä 7 monipuolista rinnettä ja 4 laskijaa palvelevaa hissiä. Pisin rinne on 1 500 metriä ja suurin korkeusero on 230 metriä.

Koli.fi

Messilä

Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Messilää ympäröivät Salpausselän metsäiset harjut ja järvimaisemat. Ainutlaatuinen luonto antaa virikkeitä erilaisille harrasteille. Messilässä voi tutustua moniin talviurheilulajeihin aina hiihtolajeista vauhdikkaisiin moottorikelkkasafareihin!

Messilän kaikki palvelut sijaitsevat samassa pihapiirissä vain kävelymatkan päässä toisistaan. Kymmenen rinnettä, 70 km latuverkosto, taidokas hiihtokoulu, suksivuokraamo, neljä erilaista ravintolaa sekä erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

Messilässä on 10 rinnettä, joista pisin on 950 metriä. Suurin korkeusero on 111 metriä.

messila.fi

Paljakka

Paljakka sijaitsee Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa. Suomen lumisin alue ja länteen päin laskevat rinteet takaavat hyvät olosuhteet luonnonlumelle.

Laskettelijat kehuvat Paljakassa erityisesti rinteiden kuntoa ja niiden profiilia. Sesonkiaikaakin laskettelusta voi nauttia Paljakassa ilman isoja ruuhkia. Lisäksi alueen vapaalaskupaikat tarjoavat vaihtelua rinnepäivään.

Paljakan laskettelurinteet ovat Kainuun korkeimmat, korkeuseroa on 190 metriä. Pisin rinne 1 340 m. Hissejä 7.

Paljakka.fi

Talma Ski

Talma on palkittu hiihtokeskus (Vuoden lähirinne 2016), josta löydät samat palvelut kuin suurista laskettelukeskuksista. Talma on puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Keskuksen rinteet tarjoavat tekemistä koko perheelle. Hiihtokeskuksesta löytyvä lastenrinnealue kahdella mattohissillä, koko perheen Werneri Park -lumipuuhamaa, kaksi snow parkkia, half pipe sekä carving-laskuun soveltuvia rinteitä eri jyrkkyyksillä.

Talmasta löytyy 8 rinnettä, joista pisin on 450 metriä. Hissejä on 7 kappaletta ja suurin korkeusero yltää 55 metriin.

Talmaski.fi

Swinghill

Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitsee leikkisästi Espoon Chamonixi itseään nimittävä hiihtokeskus Swinghill.

Nuuksion vierailuun kannataakin yhdistää myös vaellukset ja retket kauniissa kansallispuistossa. Oman valaistun kuntoradan lisäksi Swinghillistä on yhteys Nuuksion lähes 100 kilometriä kattavaan latuverkostoon.

Rinteitä Swinghillistä löydät 3, joista kaikki ovat valaistuja. Pisin rinne on 450 metriä ja suurin korkeusero on 75 metriä.

Swinghill.fi