Laskettelukeskukset Suomi – Löydä suosikkisi!

GoExpo Winter -tapahtuma esittelee kotimaiset ja ulkomaiset laskettelukeskukset! Vuoden 2018 tapahtumassa oli mukana yhteensä liki 30 laskettelukeskusta sekä Suomesta, Keski-Euroopasta, Pohjoismaista että eksoottisesta Japanista. Laadukas latuverkosto ja upeat maisemat tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa luonnon keskellä, ja lisäksi laskettelukeskusten yhteydessä on tarjolla paljon erilaisia elämyspalveluita, kuten huskysafareita, moottorikelkkailua, pulkkamäkiä ja retkiluistelua.

Pysytkö talvilomallasi kotimaassa vai lähdetkö kokeilemaan esimerkiksi Norjan Hemsedalia, Ruotsin Årea tai Itävallan Kaprunia?

Tutustu myös kansainvälisiin laskettelukeskuksiin

Hiihtokeskukset Suomi

Löydä sinulle sopivin Suomen laskettelukeskus – mukana messuilla 2018

Serena

Espoon Hiihtokeskus Serenan Skistä löydät Etelä-Suomen siisteimmät rinteet! Rinteet sopivat kaikille taaperosta vaariin ja taitajasta aloittelijaan.

Street -rinteistä löydät sopivan tasoisia haasteita niin huipuille kuin myös aloitteleville temppulaskijoille. Hiihtokeskuksen lisäksi Serenasta löytyy myös ympäri vuoden auki oleva sisävesipuisto. Kauempaa tuleville majoitusvaihtoehtoja löytyy sekä mökeistä että lähellä sijaitsevista hotelleista.

Rinteitä Serenasta löytyy 7. Rinteiden korkeusero on 60 m ja pituudet noin 300-400 m. 

Serena.fi

Salla

Sallan hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin.

Salla on täynnä seikkailua ja sallassa keskitytkin jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun.

Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS –kilparinne.

Rinteitä Sallan hiihtokeskuksesta löytyy 15 ja suurin korkeusero on 230 metriä. Pisin rinne on 1300 metriä.

ski.salla.fi

Syöte

Suomen eteläisin tunturialue on Syöte, josta löytyy myös Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen hiihtokeskukset.

Iso-Syötteen ”eturinteet” ovat yli kilometrin mittaisia, leveitä ja mukavasti viettäviä. Näissä rinteissä viihtyvät hiljattain lajin aloittaneet ja harrastelijat. Kokeneemmille löytyy haastavammat sporttirinteet ja lapsille oma Lumimaa. Pikku-syötteeltä löydät 9 rinnereittiä, joista löytyy niin lapsille sopivia kuin offareitakin etsiville.

Iso-Syötteellä rinteitä on 17 ja Pikkusyötteellä päärinteitä on 4. Suuri osa laskettelureiteistä ovat yli kilometrin mittaisia.

Syöte.fi

Ruka

Ruka on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista, ja yhä useampi Rukan kävijä on tutustunut myös Kuusamon kauniisiin luontokohteisiin.

Rukalla aidon hiihtokeskuksen henki on säilynyt ja voit viettää valkoisen hiihtoloman kuten hiihtäjät jo 60 vuotta sitten. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Laskupäiviä Ruka tarjoaa keskimäärin 200 vuodessa.

Rinteitä rukalla on 35 ja hissejä yli 20. Monipuolisten rinnevaihtoehtojen lisäksi Rukalta löydät myös välirinteet, jotka ovat usein ruuhkattomia.

ruka.fi

 

Saariselkä

Euroopan pohjoisin hiihtokeskus Saariselkä on yksi keskus, joka sisältää kaksi tunturia.

Saariselkä on lumivarma hiihtokeskus, joka on rakennettu Kaunispään ja Iisakkipään rinteille. Rinteet sopivat kaikentasoisille laskijoille.

Uudistettuja paikkoja Saariselällä ovat kilometrin mittainen Freestyle Park Kaunispään puolella ja uusi tekniikkaharjoittelualue aivan Sport Bistro Pilkun läheisyydessä.

Saariselältä löydät yhteensä 15 rinnettä, joista 7 ovat valaistuja. Pisin rinne on 1800 metriä ja suurin korkeusero on 180 metriä

Saariselkä.fi

Tahko

Tahkon monipuoliset rinteet samoin kuin hyvin hoidettu latuverkosto vetävät puoleensa joka talvi tyytyväistä hiihtokansaa – junioreista senioreihin. Kun talvilomasi on lähellä, lähellä on lumikin.

Tahkon huipulle vie 15 hissiä. Kaksi neljän hengen tuolihissiä löytyy ns. eturinteiltä Vauhtirinteen ja Kilparinteiden välistä sekä Panorama-, Hallelujah- ja Auringonlasku-rinteiden välistä. Turvallista lumihupia on tarjolla tietysti myös kaikkein pienimmille, esimerkiksi Tahkonrinteiden hiihtokoulun järjestämänä.

Tahkolla on 24 rinnettä ja 15 hissiä. Pisimmät mäet ovat yli kilometrin mittaisia ja korkeuseroa löytyy jopa 200 metriä.

tahkorinteet.fi

Vuokatti

Vuokatinrinteillä koko perhe nauttii laskemisen riemusta huolella hoidetuissa rinteissä.

Vasta-alkajat saavat tärkeitä onnistumisia helpoissa Tenavarinteissä. Tosilaskijoille haasteita tarjoaa olympiakriteerit täyttävät SuperPipe ja SlopeStyle-rinne sekä FIS-luokiteltu Olympiakatti.

Vuokatista löydät 13 rinnettä ja yhdeksän hissiä sekä Suomen ainoan lumilautatunnelin.

vuokatti.fi

Kasurila

Koko perheen huippupaikka hiihtokeskus Kasurila sijaitsee Pohjois-Savossa Siilinjärvellä.

Kasurilan Hiihtokoulu valittiin Vuoden Hiihtokouluksi 2008.ja hiihtokoulussa on 35 hiihdonopettajaa, jotka ovat kaikki suorittaneet Suomen Hiihdonopettajat Ry SHORY:n koulutuksen.

Kasurilasta löytyy 9 rinnettä ja niiden korkeuserot ovat 86-102 metrin välillä. Hissejä kasurilassa on 4.

kasurila.com

 

Peuramaa

Peuramaan hiihtokeskus sijaitsee Kirkkonummella, alle puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Peuramaa Ski on yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista hiihtokeskuksista ja erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Peuramaa panostaa pikkulaskijoihin ja on lisäksi ruuhkaton hiihtokeskus. Keskuksen rinteet ovat suurimmaksi osaksi helppoja sinisiä ja vihreitä. Lisäksi hieman erillään muusta maastosta löytyy lapsille oma alue. Päärinne on leveä ja soveltuu kaikille laskijoille. Taitavampia laskijoita palvelee jyrkempi keskirinne ja hurjapäisimmät voivat suunnata keskuksen kahteen kilparinteeseen.

Peuramaalla on 7 rinnettä. Pisin rinne on 450 metriä ja suurin korkeusero 55 metriä.

peuramaa.fi

Suomutunturi

Huippuluokan rinteet yhdistettynä ruuhkattomaan palveluun. Koe aito Lappi Suomutunturilla.

Suomutunturin tuulensuojaisia rinteitä ei turhaan tituleerata maamme parhaimmistoon. Tarjolla on paljon monipuolista laskettavaa kaikentasoisille laskijoille aina helposta vihreästä haastavaan mustaan. Syksyllä 2016  Suomutunturi sai FIS GS -luokituksen Suomen eteläisimpinä laskettelukeskuksena.

Suomutunturilta löytyy yhteensä 10 rinnettä. Pisin rinne on 1 700 metriä ja suurin korkeusero on 240 metriä.

suomutunturi.fi

Koli

Kolin kansallispuiston kupeessa laskijaa odottaa Ukko-Kolin hiihtokeskus. Koettavissa on eteläisen Suomen haastavimmat ja koko perheelle hupia tarjoavat rinteet.

Ukko-Kolin rinteet sijaitsevat Kolin kansallispuistossa Break Sokos Hotel Kolin vieressä. Jos majoitut Break Sokos Hotel Kolilla, pääset kätevästi suoraan ulko-ovelta Ukko-Kolin rinteisiin! Ukko-Kolilta löydät mm. Ukko-Kolin mustan, jota monet pitävät haastavimpana rinteenä Suomessa.

Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä 7 monipuolista rinnettä ja 4 laskijaa palvelevaa hissiä. Pisin rinne on 1 500 metriä ja suurin korkeusero on 230 metriä.

 

Koli.fi

Messilä

Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus Messilä sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Messilää ympäröivät Salpausselän metsäiset harjut ja järvimaisemat. Ainutlaatuinen luonto antaa virikkeitä erilaisille harrasteille. Messilässä voi tutustua moniin talviurheilulajeihin aina hiihtolajeista vauhdikkaisiin moottorikelkkasafareihin!

Messilän kaikki palvelut sijaitsevat samassa pihapiirissä vain kävelymatkan päässä toisistaan. Kymmenen rinnettä, 70 km latuverkosto, taidokas hiihtokoulu, suksivuokraamo, neljä erilaista ravintolaa sekä erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

Messilässä on 10 rinnettä, joista pisin on 950 metriä. Suurin korkeusero on 111 metriä.

messila.fi

Swinghill

Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitsee leikkisästi Espoon Chamonixi itseään nimittävä hiihtokeskus Swinghill.

Nuuksion vierailuun kannataakin yhdistää myös vaellukset ja retket kauniissa kansallispuistossa. Oman valaistun kuntoradan lisäksi Swinghillistä on yhteys Nuuksion lähes 100 kilometriä kattavaan latuverkostoon.

Rinteitä Swinghillistä löydät 3, joista kaikki ovat valaistuja. Pisin rinne on 450 metriä ja suurin korkeusero on 75 metriä.

Swinghill.fi

Talma Ski

Talma on palkittu hiihtokeskus (Vuoden lähirinne 2016), josta löydät samat palvelut kuin suurista laskettelukeskuksista. Talma on puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Keskuksen rinteet tarjoavat tekemistä koko perheelle. Hiihtokeskuksesta löytyvä lastenrinnealue kahdella mattohissillä, koko perheen Werneri Park -lumipuuhamaa, kaksi snow parkkia, half pipe sekä carving-laskuun soveltuvia rinteitä eri jyrkkyyksillä.

Talmasta löytyy 8 rinnettä, joista pisin on 450 metriä. Hissejä on 7 kappaletta ja suurin korkeusero yltää 55 metriin.

Talmaski.fi