Skip to content

GoExpo Winter -tapahtumassa ovat mukana sekä suomalaiset että ulkomaiset laskettelukeskukset – yhteensä yli 20 keskusta esittäytyy messuilla! Pysytkö talvilomallasi kotimaassa vai lähdetkö kokeilemaan esimerkiksi Norjan, Ruotsin tai Itävallan rinteitä? Tutustu messuilla mukana oleviin laskettelukeskuksiin ja valitse suosikkisi!

Laskettelukeskukset tarjoavat mahtavia ajanviettomahdollisuuksia niin arki-iltoihin kuin erikseen suunniteltuihin lomiinkin. Suurimmissa paikoissa on laskemisen lisäksi mahdollista harrastaa myös muita sporttilajeja, viettää aikaa luonnon keskellä tai ottaa kunnon irtiotto arkeen after skin merkeissä. Laskettelukeskukset pitävät edelleen pintansa kysynnässä muun muassa lomanviettopaikkana ja siksi pelkästään Suomesta löytyykin yli 60 laskettelukeskusta, joissa voit harrastaa monipuolisesti niin laskettelua, lautailua, kuin muitakin talvilajeja.

Jos pitäisi valita Suomen suosituin laskettelukeskus tehtävä olisi vaikea, sillä tarjonta on hyvin laaja ja jokaiselle harrastajalle löytyy varmasti oma suosikki. Mikä sitten olisi hyvä mittari siihen, millainen on hyvä laskettelukeskus? Ratkaiseeko sen rinteiden lukumäärä, rinnekilometrit, hissityypit vai yksikertaisesti hinta ja helppo matka?

Laskettelukeskukset ovat monipuolisesti messuilla mukana erilaisten aktiviteettien sekä arvontojen muodossa. Tule mukaan messuille ja löydä sinulle mieluisin laskettelukeskus! Voit odotellessasi liittyä GoExpo Winterin messuklubiin, niin kuulet tarjouksista sekä kohteista etukäteen.

OSTA LIPUT

Ruka

Ruka on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, ja yhä useampi Rukan kävijä on tutustunut myös Kuusamon kauniisiin luontokohteisiin.

Rukalla aidon hiihtokeskuksen henki on säilynyt ja voit viettää valkoisen hiihtoloman kuten hiihtäjät jo 60 vuotta sitten. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Laskupäiviä Ruka tarjoaa keskimäärin 200 vuodessa.

Rinteitä rukalla on 35 ja hissejä yli 20. Monipuolisten rinnevaihtoehtojen lisäksi Rukalta löydät myös välirinteet, jotka ovat usein ruuhkattomia.

ruka.fi

Salla

Sallan laskettelukeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin.

Salla on täynnä seikkailua ja Sallassa keskitytkin jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun.

Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS –kilparinne.

 

Rinteitä Sallan hiihtokeskuksesta löytyy 15 ja suurin korkeusero on 230 metriä. Pisin rinne on 1300 metriä.

ski.salla.fi

Syöte

Suomen eteläisin tunturialue on Syöte, josta löytyy myös Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen laskettelukeskukset.

Iso-Syötteen ”eturinteet” ovat yli kilometrin mittaisia, leveitä ja mukavasti viettäviä. Näissä rinteissä viihtyvät hiljattain lajin aloittaneet ja harrastelijat. Kokeneemmille löytyy haastavammat sporttirinteet ja lapsille oma Lumimaa. Pikku-syötteeltä löydät 9 rinnereittiä, joista löytyy niin lapsille sopivia kuin offareitakin etsiville.

Iso-Syötteellä rinteitä on 17 ja Pikkusyötteellä päärinteitä on 4. Suuri osa laskettelureiteistä ovat yli kilometrin mittaisia.

Syöte.fi

Saariselkä

Euroopan pohjoisin laskettelukeskus Saariselkä on yksi keskus, joka sisältää kaksi tunturia.

Saariselkä on lumivarma hiihtokeskus, joka on rakennettu Kaunispään ja Iisakkipään rinteille. Rinteet sopivat kaikentasoisille laskijoille.

Uudistettuja paikkoja Saariselällä ovat kilometrin mittainen Freestyle Park Kaunispään puolella ja uusi tekniikkaharjoittelualue aivan Sport Bistro Pilkun läheisyydessä.

Saariselältä löydät yhteensä 15 rinnettä, joista 7 ovat valaistuja. Pisin rinne on 1800 metriä ja suurin korkeusero on 180 metriä

Saariselkä.fi

Tahko

Tahkon monipuoliset rinteet samoin kuin hyvin hoidettu latuverkosto vetävät puoleensa joka talvi tyytyväistä hiihtokansaa – junioreista senioreihin. Kun talvilomasi on lähellä, lähellä on lumikin.

Tahkon huipulle vie 15 hissiä. Kaksi neljän hengen tuolihissiä löytyy ns. eturinteiltä Vauhtirinteen ja Kilparinteiden välistä sekä Panorama-, Hallelujah- ja Auringonlasku-rinteiden välistä. Turvallista lumihupia on tarjolla tietysti myös kaikkein pienimmille, esimerkiksi Tahkonrinteiden hiihtokoulun järjestämänä.

Tahkolla on 24 rinnettä ja 15 hissiä. Pisimmät mäet ovat yli kilometrin mittaisia ja korkeuseroa löytyy jopa 200 metriä.

tahkorinteet.fi

Vuokatti

Vuokatinrinteillä koko perhe nauttii laskemisen riemusta huolella hoidetuissa rinteissä.

Vasta-alkajat saavat tärkeitä onnistumisia helpoissa Tenavarinteissä. Tosilaskijoille haasteita tarjoaa olympiakriteerit täyttävät SuperPipe ja SlopeStyle-rinne sekä FIS-luokiteltu Olympiakatti.

 

Vuokatista löydät 13 rinnettä ja yhdeksän hissiä sekä Suomen ainoan lumilautatunnelin.

vuokatti.fi

Katso kaikki laskettelukeskukset tästä:

Serena | Salla | Syöte | Ruka | Saariselkä | Tahko | Vuokatti | Kasurila | Peuramaa | Suomutunturi | Koli | Messilä | Swinghill | Talma Ski

Lisäksi messuilla esittäytyvät Pohjoismaan ja Keski-Euroopan laskettelukeskukset sekä Japanin kohteet.