Skip to content

Suomen Hiihtoliitto

Suomen Hiihtoliitto on hiihtolajien kattojärjestö Suomessa. Hiihtoliittoon kuuluu noin 500 jäsenseuraa, joiden yhteenliittymänä sen tehtävä on edistää hiihtourheilua sekä kehittää hiihtolajeja Suomessa. Hiihtoliitto vastaa pohjoismaisten lajien, maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn, sekä alppilajien yhteyksistä Kansainväliseen hiihtoliittoon (FIS). Hiihtoliiton lajien huippu-urheilun maajoukkueisiin kuuluu lähes 100 urheilijaa.

Hiihtoliiton alaisten lumilajien toiminnan perustan muodostavat hiihto- ja mäkiseurat. Seuratoimintaan kuuluvat yhdessä tekeminen ja kehittyminen. Yhdessä tekeminen kokoaa yhteen hiihtolajien seuratoimijat, vanhemmat, harrastajat sekä hiihtourheilun huiput. Suomen Hiihtoliitto tukee hiihtoseurojen toimintaa monipuolisesti ja tarjoaa seuroille mahdollisuuksia seurojen kehittämistyöhön erilaisten kohtaamisten ja tapahtumien kautta.

Tutustu Suomen Hiihtoliittoon

 

Lumilajit Liikuttavat

Erilaisiin lajikokeiluihin ja erityisesti talvilajien kokeilemiseen kannustava, Hiihtoliiton ja Ampumahiihtoliiton koordinoima hanke, Lumilajit Liikuttavat -kokonaisuus haluaa tuoda lumella liikkumisen taidon jälleen suomalaisten ulottuville. Lumilajit liikuttavat konseptin alle kuuluu myös Lasten Lumipäivät sekä Lumilajeja Opettajille. Lasten Lumipäivät -kiertue jalkauttaa lumi- ja hiihtolajeja uudella otteella ympäri Suomea tapahtumapäivien muodossa tammikuusta huhtikuuhun. Lumilajeja Opettajille tarjoaa laajan opetusmateriaalin hiihtolajien maailmaan.

Lue lisää